Som grans consumidors de pel·lícules i sèries. Amb el confinament, encara més. Aprofitant que escric un blog de lletres, voldria compartir una llista de pel·lícules i sèries basades en llibres, per a totes les edats i gustos. Animeu-vos a mirar o a remirar-ne algunes!

Pel·lícules

Orgull i Prejudici

El llibre més conegut de Jane Austen, tot un clàssic. Tracta de la vida de les germanes Bennet en edat de casar-se. Sobretot ressalta la història d’amor entre Elizabeth Bennet i Fitzwilliam Darcy. La podeu veure a Netflix.

price and prejudice scaled 10 Pel·lícules i Sèries basades en Llibres

Violet i Finch

Parla sobre el llaç que forjen dos adolescents amb moltes cicatrius emocionals. L’adaptació de la novel·la de Jennifer Niven la podeu veure també a Netflix.

Matilda

Una nena amb molta intel·ligència i superpoders que viu en una família i una escola dirigida per una directora opressiva que no se l’estimen. Una pel·lícula divertida i crua alhora, per veure en família. Està basada en l’obra homònima de Roahl Dahl. També us recomano Charlie i la fàbrica de xocolata, del mateix autor. Les dues les trobareu al Netflix.

Mujercitas

Una pel·lícula que ha estat al cim de la cartellera dels cinemes aquest any. El pas de la infantesa a la maduresa de quatre germanes del segle XIX durant la Guerra Civil americana. Novel·la escrita per l’estatunidenca Louisa May Alcott.

Anna Karènina

Ja vaig fer una entrada parlant del llibre. Heu de veure la pel·lícula. Narra l’adulteri de la protagonista russa i com és vist en la societat. A Netflix.

Sèries

Anne with an ”E”

Una de les meves sèries preferides. Lucy Maud Montgomery va escriure Anne of Green Gables, llibre en què es basa la sèrie. Teixeix la història de l’Anne, una noia òrfena que, després de molt de temps, troba una família i noves formes de futur. Un relat sensible i magnífic, positivista, feminista. Es pot veure a Netflix.

anne with an e 10 Pel·lícules i Sèries basades en Llibres

 

Mirall Trencat

Un dels meus llibres preferits, de Mercè Rodoreda (vaig fer una recomanació d’un llibre seu, Jardí vora el mar). La vida d’una família barcelonina i tots els seus entramats abans de la Guerra Civil Espanyola. Com que no puc deixar de pensar en la Rodoreda, també heu de veure la pel·lícula de La plaça del Diamant!

La Regenta

Narra amb un profund realisme la vida d’Ana Ozores, casada amb l’ex regente d’Oviedo. Il·lustra la dura situació de la dona del segle XIX i la corrupció de l’Església.

Per tretze raons

Una sèrie duríssima de veure sobre el suïcidi, el bullying i l’adolescència. Cada capítol és una de les cintes que Hannah Baker va gravar explicant els motius pels quals es va suïcidar. Basada en el llibre de Jay Asher. La podeu trobar a Netflix.

La catedral del mar

Un best-seller d’Idelfonso Falcones. Emmarcada al segle XIV, la història de ficció narra com la gent humil del barri construeix la catedral de Santa Maria del Mar a Barcelona. Arnau Estanyol arribarà a la Ciutat Comtal a buscar una nova oportunitat de vida, i el que és més important: la llibertat. Però serà difícil.

 

N’heu vist alguna? Quina afegiríeu a la llista? Us llegeixo en els comentaris.
Instagram @cadadia_lletres

Una resposta a “10 Pel·lícules i Sèries basades en Llibres”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *