Gilmore Girls (2000-2007) és una sèrie meravellosa que podeu trobar a Netflix. Té dones, té costums, té poble, té un hotel petit, té Ivy League, té, en definitiva, una màgia latent en aquest petit univers. La sèrie va ser creada per l’estatunidenca Amy Sherman-Palladino i protagonitzada per Lauren Graham i Alexis Bledel. La trama arranca quan la Lorelai ha de demanar diners als seus pares rics per pagar la prestigiosa escola on vol estudiar la seva filla Rory per entrar a estudiar per ser periodista a Harvard. Pèro la Lorelai i la Rory no només són mare i filla, sinó que també són millors amigues: la Lorelai va tenir la filla amb setze anys, i des de llavors, que viuen en un petit poble elles dues soles, amb moltes aventures. Els avis decideixen acceptar amb la condició de veure’s cada divendres per sopar.

Gilmore Girls 2 SÈRIE | Gilmore Girls 👭 🎥
Gilmore Girls

En aquesta escletxa que s’obre davant dels nostres ulls, veiem el creixement de la Rory acompanyat del de tots els altres personatges. Veiem el seu pas cap a la maduresa, els primers amors –ai Dean, aiii Jess–, el difícil camí acadèmic, l’amistat amb Paris i tants altres àmbits. Alhora, la sèrie es va trenant amb la vida de la seva mare, sempre en un estira-i-arronsa amb els seus pares; també se’ns mostra la seva vida amorosa. Veiem el seu creixement professional com a gerent de l’hotel del poble. Tot això sempre acompanyat d’accions que es repeteixen, que bateguen en el cor de la sèrie: el restaurant d’en Luke on beuen cafè no sé quants cops al dia, un punt de reunió social. I és que mirant-la ara per segon cop, he vist l’estructura circular i ben lligada que hi ha.

És una sèrie que integra tota una comunitat, que ens deixa mirar per una escletxa la vida senzilla i meravellosa d’aquelles persones. Se’ns presenta la Lane, la millor amiga del poble de la Rory, a la qual la seva mare li imposa moltes restriccions per les seves conviccions fermament conservadores. Ens representa tot un ventall desidealitzat de la vida. Perquè tots els personatges tenen una funció, tots lluiten amb els problemes, però mai els abandonen. No són persones ideals, a tots els veiem flaqueses i errors, i així és més versemblant i ens hi podem identificar més: la imperfecció. No s’idealitza cap personatge, a vegades ens fa ràbia certes actituds dels personatges. Hi ha un joc latent de contrastos i mostres que traça el contorn d’aquests protagonistes inoblidables.

Personatges Gilmore SÈRIE | Gilmore Girls 👭 🎥
Alguns dels personatges principals de les Gilmore

Ràpidament un episodi succeeix amb un altre, i no per la seva durada, sinó perquè enganxen molt. A banda, cal comentar el regal que és pels lletraferits tot l’extens univers literari de la Rory: sempre llegeix bons llibres, des d’Out of Africa de Dinesen fins a l’Ivan Deníssovitx de Solgenitsin. La sèrie enganxa perquè durant les set temporades ens adonem que Stars Hollow –el nom del poble– podria ser qualsevol altre lloc: les seves històries les trobem arreu del món. Però paradoxalment aquest lloc té un element específic, únic, místic, inigualable.

M’agrada, m’agrada la representació de la gent i m’agrada la idea de col·lectiu que s’hi forma; m’agrada tant que l’he vist per segona vegada, i no me’n canso. Sé que en el futur ens retrobarem un altre cop amb aquesta sèrie: és d’aquelles sèries tan especials per l’atmosfera que s’hi crea, més que per l’acció, que l’acabes mirant sempre. Cal dir que aquesta ficció televisiva està en la línia de la sèrie This is us i de les novel·les de tipu saga familiar / d’amistat com Mirall trencat i Retorn a Brideshead. Són totes històries familiars magnes tractades amb molta delicadesa. Finalment, ens allunyem de l’escletxa, però duem integrada aquesta història en la nostra memòria, com la icònica cançó de la introducció. Estimem les Gilmore: és una de les meves sèries preferides.

Entrada SÈRIE | Gilmore Girls 👭 🎥
Instagram @cadadia_lletres

Una resposta a “SÈRIE | Gilmore Girls 👭 🎥”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *