Bona tarda! Aquests darrers dies volia veure una sèrie d’episodis curts, i per l’atzar, vaig trobar-ne una. Es tracta de la sèrie Modern Love (2019), que podeu trobar-la a Amazon Prime Video. Consisteix en vuit episodis d’una de durada respectiva de mitja hora. Però, sobre què parla la sèrie, concretament?

modern love SÈRIE | Modern Love (Prime Video)
Cartell de Modern Love

Històries contemporànies

Pel títol ja podem deduir que narraran històries d’amor modernes. Però anem a pams. El fil conductor de Modern Love lliga vuit històries d’amor independents amb un tema en comú: l’amor des d’una perspectiva actual -de parella, d’amistat, familiar- ambientat a Nova York. En aquesta gran ciutat passen moltes coses, i d’aquesta manera, el guionista John Carney vol enfocar diverses relacions humanes representades d’una manera realista. I és que aquesta tria és l’adaptació d’històries reals publicades a una columna homònima del diari estatunidenc New York Times.

Porters i periodistes

Fem-ne una breu introducció. El primer episodi, “When the doorman is your main man”, enceta la sèrie. Retrata el vincle entre una dona jove i el porter del seu edifici. Podríem dir que dibuixa una relació d’amistat més que una història d’amor de parella: ell sempre hi és, treballant pel seu benestar. L’adverteix, l’aconsella, l’ajuda. Ella queda embarassada sense buscar-ho, i el porter l’acompanya en tot.

Una altra història per destacar és la de l’episodi dos “When Cupid is a prying journalist” Una periodista fa una entrevista a un home que ha creat una aplicació per tenir cites. Al final de l’entrevista, després de dialogar sobre els aspectes més tècnics, li pregunta si ha tingut la seva pròpia història d’amor. Ell li explica un amor frustrat amb una dona. Quan ell acaba de parlar-ne, li pregunta a la periodista per la seva: és molt profunda, molt colpidora. Arran de la publicació de l’entrevista, la dona amb qui havia trencat el fundador la llegeix.

Una sèrie per reflexionar

També hi ha episodis sobre les relacions amoroses d’una persona bipolar, la història d’una influencer amb un noi que té depressió, una parella homosexual que vol fer una adopció oberta, entre d’altres. Tot i que són episodis lliures, aconsegueixen unitat sobretot amb l’últim episodi, que després de conversar sobre el vincle d’amor entre dos avis heterosexuals, l’escriptor fa un tipus de concatenació ben enllaçada de tots els relats ambientats en una part econòmicament rica de la gran ciutat.

Trobo que és una obra cinematogràfica amb bons actors. La sèrie no cau en els clixés i parla de problemes reals d’una manera seriosa, íntima, però amb una narració fluida. Com en tot, hi ha coses que no agraden, episodis que m’agraden més que d’altres, però en general està força bé.

He d’afegir que he llegit que hi haurà una segona temporada més endavant, així que podrem gaudir de més històries diferents.

Tràiler de Modern Love

Podeu veure aquí el tràiler:

L’heu vist? Coneixeu alguna sèrie similar?
Instagram @cadadia_lletres

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *