Aquestes són algunes de les últimes produccions audiovisuals que he vist.

The Book Thief

Aquesta pel·lícula se situa en l’Alemanya Nazi. Liesel Meminger és una nena que se’n va a viure amb una família d’acollida molt humil, els Hubermann. Meminger pateix la guerra amb aquesta altra família i un amic molt íntim que coneix a la nova casa, en Rudy Steiner. Una història brutal, d’impotència i de resistència davant de la barbàrie. És una pel·lícula basada en la novel·la homònima de Markus Zusak.

The book thief
The Book Thief

Lupin

Una sèrie molt recomanable, de crims i aventures. Lupin és un treballador del museu del Louvre (París) que està molt marcat per la mort del seu pare: de jove el van acusar de robar el collaret de la reina Maria Antonieta a la casa on treballava, i tot i ser mentida, va acabar a la presó i es va suïcidar. Lupin venjarà la seva mort amb un pla orquestrat al cor del famós museu. El protagonista s’inspira en un personatge de ficció del qual li pren el nom, Arsène Lupin, creat per Maurice Leblanc. Aquí el tràiler.

La mort de Guillem

És un homenatge audiovisual a la mort de Guillem Agulló, assassinat per un grup de neonazis l’any 1993 al País Valencià. Guillem era un jove militant de l’esquerra independentista i uns d’extrema dreta van matar-lo per la seva ideologia. La família de Guillem passa el dol mentre intenta que no caigui a l’oblit aquest crim, que a mans de la justícia va quedar impune. Núria Cadenes va escriure’n un llibre al 2020 titulat Guillem. Podeu veure la pel·lícula fent click aquí.

la mort de guillem Últimes Pel·lícules i Sèries que he vist
La mort de Guillem

Bridgerton

Una sèrie que està molt de moda. Ambientada a l’època de la Regència (s. XIX) a Anglaterra, dibuixa la història de dos joves que s’enamoren, però el camí no els hi és fàcil. La música és molt bonica: fan versions instrumentals de cançons modernes, seduint al públic amb allò que diria J.V. Foix “M’exalta el nou i m’enamora el vell”.

Els personatges passegen en uns decorats preciosos i duen un vestuari magnífic, amb colors molt vius, amb molts detalls. Però no m’ha acabat d’agradar el fil argumental i el seu tractament, crec que li falta versemblança i més desenvolupament. Val a dir que la sèrie està basada en les novel·les de Julia Quinn, que tenen el mateix títol que l’adaptació cinematogràfica.

bridgerton Últimes Pel·lícules i Sèries que he vist
Bridgerton

Recursos Inhumanos

Amb pocs episodis, Recursos Inhumanos exposa la brutal situació d’un home francès que fa anys que està a l’atur i està desesperat perquè no troba feina. Fa una entrevista de la qual està convençut que l’agafaran, però resulta que no, i la seva ira es converteix en un segrest dels treballadors d’aquella empresa. Es fa una crítica al sistema actual molt punyent, amb un muntatge molt bo.

New Amsterdam

Una sèrie de dues temporades molt bonica que retrata el dia a dia d’un hospital públic nord-americà, el New Amsterdam. Reben diferents pacients a cada episodi, i així cada part és molt dinàmica i fluida. Tot l’equip mèdic esdevé un grup de personatges inoblidables.

 

N’heu vist alguna d’aquestes? Què en penseu?
Instagram @cadadia_lletres

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *