Tres recomanacions per llegir aquesta tardor plena de llibres, castanyes i monstres sota una manta ben calenta.

🥀 Cims borrascosos, d’Emily Brontë (1847)

Un gran clàssic de la literatura anglesa i universal. Situat a les muntanyes solitàries, se’ns mostra la vida d’una família. Són relacions tempestuoses, amb molts problemes. Els dos protagonistes tenen un vincle molt complicat. El llibre crea una atmosfera que envolta al lector gairebé de manera asfixiant, difusa. Ens endinsem en aquests personatges miserables, plens d’obscuritat física i mental.

Cims borrascosos 3 Llibres Per A La Tardor 🍂
Cims borrascosos, d’Emily Brontë.

🍂 Retorn a Brideshead, d’Evelyn Waugh (1945) 

Continuem amb un altre clàssic modern. Narra la vida de Charles Ryder, que recorda els temps passats (inici in media res) en tornar a la casa on va viure tantes coses. I és que a Oxford va conèixer l’excèntric Sebastian Flyte, un jove hedonista avesat a la beguda. Compartiran tantes complicitats que Charles acabarà sentint coses per l’altre. Enmig d’estades a l’estranger, sopars elegants i una Anglaterra molt clàssica. És una senyora novel·la que ens ambienta en edificis de pedra antics, copes magnífiques i una tardor eterna.

Podeu veure’n la ressenya completa aquí.

Retorn a Brideshead 3 Llibres Per A La Tardor 🍂
Retorn a Brideshead, d’Evelyn Waugh.

🏚 La maledicció de Hill House (1959)

Per acabar, una història de terror gòtic. Tres convidats es dirigeixen a la mansió de Hill House a passar una estada, a petició del doctor Montague, que vol veure els efectes psíquics de viure en una casa encantada, situada sola enmig de les muntanyes. Així doncs, aquests quatre humans viuran experiències estranyes, fins que un dia els actes es capgiraran, a través de la mateixa psicologia, fent que el lector intenti comprendre-ho tot des d’una vista analítica. És un constant inquietament, intentant unir les peces d’aquest trenca-closques que és impossible de resoldre.

Si voleu veure’n la ressenya completa, feu clic aquí.

Maledicció de Hill House 3 Llibres Per A La Tardor 🍂
La maledicció de Hill House, de Shirley Jackson.

Bona Castanyada i felices lectures!
Instagram @cadadia_lletres

Una resposta a “3 Llibres Per A La Tardor 🍂”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *