L’Anna Karènina és l’heroïna que tothom hauria de llegir. Si voleu llegir un gran llibre, aquest és un d’ells. La història gira al voltant d’una dona casada que descobrirà l’amor d’una forma inesperada i s’haurà d’enfrontar a totes les dificultats.

anna karènina 'Anna Karènina' de Lev Tolstoi

Anna Karènina: una història fulminant

Todas las familias felices se parecen unas a otras, cada familia desdichada lo es a su manera.

L’Anna Karènina és una dona aristòcrata que està casada i la seva vida transcorre amb normalitat, mare d’un fill. Tot fa un gir quan el seu germà, l’Stephan Arkadich, li és infidel a la seva dona, la Dolli, amb la professora francesa dels seus fills. Es dirigeix cap a casa d’ells, per intentar intervenir i arreglar la relació entre ells dos. Ho aconsegueix, i és ben lloada per tots.

Però en el viatge de tren d’anada, va conèixer la mare del soldat Vronski. Quan arriben a destí veu el fill en persona, i el troba interessant. I ell també té aquest pensament. No obstant això, es produeix un terrible fet: un treballador pobre és mort a les vies del tren. Vronski fa una donació econòmica a la família, per demostrar la seva gallardia a Anna. Tot queda en stand by fins que en Vronski va passejant pel voltant d’Anna. I aquí començarà la perdició de l’Anna, un amor destinat al fracàs.

-El amor…-repitió Anna lentamente con voz grave, y de pronto, en el momento en que desprendía el encaje, añadió-: No me gusta esa palabra precisamente porque significa demasiado para mí, mucho más de lo que puede figurarse (…)’’

A partir de la confessió de sentiments, la relació s’accelera, en una carrera sense fre, plena d’obstacles que els impactaran.

Una novel·la de fulletó

La novel·la va ser publicada en forma de fulletó, és a dir, un capítol per entrega. D’aquesta manera, havia de mantenir la tensió en cada paraula. Sense cap mena de dubte, és un llibre que fa repensar-ho tot. Parla de la situació de la dona aristòcrata, del feminisme, de l’encaixament de l’adulteri a la societat russa, de les relacions familiars. Alhora l’autor pinta una altra escena paral·lela, que és Lievin i la situació agrària. Vol elogiar el camp i la vida senzilla, tan diferent del ritme frenètic de l’aristocràcia. Tots els temes són molt ben treballats i entrellaçats.

 

anna karènina 1 'Anna Karènina' de Lev Tolstoi

Altres obres que us poden agradar

Si heu llegit Anna Karènina i us ha encantat, o si voleu fer-ho, us convido a llegir Madame Bovary de Gustave Flaubert o La Regenta, de Leopoldo Alas ”Clarín”. També podeu mirar les pel·lícules que s’han fet basades en el llibre. Jo he vist la del 2012, protagonitzada per la Keira Knightley. Us deixo el tràiler en castellà o en anglès.

anna karenina 'Anna Karènina' de Lev Tolstoi
Cartell de la pel·lícula.

Edició utilitzada: Anna Karénina, de Lev Tolstói. Penguin Random House Grupo Editorial. Traducció d’Irene i Laura Andresco. Introducció de George Gibian.
Instagram @cadadia_lletres

4 Respostes a “‘Anna Karènina’ de Lev Tolstoi”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *