S’acaba l’any i m’agradaria fer un balanç lector del 2021 per reflexionar sobre els llibres que he llegit i els meus hàbits de lectura. He llegit molt aquest any (un total de 32 llibres en 12 mesos!) i he pogut aprofundir cada lectura. N’estic molt contenta, però darrerament no m’hi he pogut dedicar tant com m’agradaria.

portada balanç 2 Balanç Lector del 2021

Top 5 Llibres Preferits Llegits el 2021

Les lectures que he anat llegint han estat en general totes molt bones, excepte algun llibre que no m’ha acabat de fer el pes. Cada cop conec més els meus gustos i això fa que pugui triar més encertadament.

Quina novel·lassa! No sabia que m’agradaria tant quan el vaig agafar de la biblioteca. M’ha encantat, i això que el vaig llegir durant l’època d’exàmens finals, però és que està molt ben construït. Té una narració que atrapa, fàcil de seguir, però amb moltes capes i nivells. Està ambientat en una societat aristocràtica anglesa deliciosa, però amb uns problemes que contrasten amb aquesta ostentació. Trobo que és una molt bona lectura, molt accessible, que, a més a més, es pot complementar amb el visionament de la sèrie televisiva.

  • Crim i càstig, de Fiódor Dostoievski

Crim i càstig serà un clàssic que per molta gent fa impacte per la seva allargada, però val la pena arriscar-se amb la lectura. Ens presenta el personatge principal, que, avesat pels deutes i la manca de diners, decideix matar una usurera. La novel·la anirà traçant la ment d’aquest individu després de l’assassinat.

No soc gaire lectora de poesia, però aquest poemari va ser una gran lectura. És un llibre molt breu que ens presenta temes identificables de la vida quotidiana amb un estil molt íntim, delicat, minimalista i reflexiu. En alguns poemes utilitza el tema mitològic per començar a posar en qüestió els fonaments de la societat des dels inicis.

Què dir més, ja, d’aquest llibre? És una preciositat! Lectura recomanada en qualsevol moment de l’any, especialment ara a l’hivern. És una nouvelle molt breu, que ens transporta a un fiord noruec i ens explica la història de Babette, una cuinera francesa amb un gran talent.

Una nouvelle brillant d’uns personatges hedonistes durant l’estiu a França. Sense gens d’innocència ni una ambientació de tendresa, l’autora explora aquests personatges a través d’un estiu que els canviarà la vida per sempre més. El títol és preciós, igual que la pel·lícula que us recomano ferventment. Ideal per tot l’any, però sobretot com a lectura a l’estiu.

top llibres 2 Balanç Lector del 2021

Hàbits lectors

Aquest any he pogut llegir més gràcies, en part, a escollir llibres curts que m’han permès no entrebancar-me i alleugerir els pensaments. I és que estudiar Literatura (i n’estic molt contenta i agraïda) fa que en alguns moments em saturi. Però estic molt contenta de totes les lectures (i també de les llargues). M’encanta llegir, i he descobert títols molt interessants i que han engrandit el meu bagatge lector.

Considero que llegir tres llibres a l’any o vuitanta està igual de bé, l’important és llegir i gaudir de la lectura, trobant els gustos personals de cadascú.

Propòsits lectors

Aquest any vinent tinc el propòsit de seguir llegint, i si puc, molt (però sense obligacions). M’agradaria llegir còmics i novel·la gràfica (tinc pendent els dos primers títols de l’Editorial Finestres), perquè és un gènere que no freqüento massa. També m’agradaria poder anar abaixant la llista de llibres comprats pendents de llegir com Mira de Tina Vallès o El vincle més fort de Kent Haruf.

D’altra banda, també he pensat llegir algun llibre de terror com vaig fer aquest any amb La maledicció de Shirley Jackson, perquè tampoc és un gènere que llegeixi massa i estaria bé fer-ho més sovint.

Sobre el blog cadadialletres.cat

Respecte al blog, estic molt contenta de com ha anat evolucionant i espero donar-li una forta embranzida l’any vinent. Estic molt feliç perquè gràcies a aquesta plataforma he pogut xerrar de llibres i arribar a altres lectors. També s’ha creat una comunitat molt bonica, sobretot a Instagram (@cadadialletres). A més a més, m’he unit a El reducte català, una comunitat de lectors que fem ressenyes en català i he desvirtualitzat a alguns dels membres.

He pogut assistir a diversos actes a llibreries i he estat convidada a la presentació de l’Editorial Finestres, cosa que em va fascinar. I per acabar, aquest final d’any he creat un booktag gràcies a la Susana i la Cristina de @coloniadellibres i he rebut força participacions molt originals, cosa que m’ha agradat molt.

Laboralment

He pogut anar capturant fragments de l’experiència d’escriure llibres. També he pogut treballar a una llibreria per uns dies durant Sant Jordi. I ara estic estudiant el tercer curs d’Estudis Literaris alhora que faig de becària a la Biblioteca de Lletres de la Facultat, una feina que realment em fa molt feliç. Així que he pogut tastar diversos fragments relacionats directament amb el món del llibre.

Balanç lector 2021

En definitiva, aquest és el meu balanç lector d’aquest any. Espero seguir creant contingut i dirigint aquest blog perquè és una cosa que m’agrada molt fer. Per descomptat, espero seguir llegint i gaudint amb la lectura, descobrint nous horitzons i noves eines de lectura. Bones festes i feliç any nou! Quina és la vostra valoració d’aquest any quant a temes lectors? Us llegeixo!

bones festes 1 Balanç Lector del 2021
Instagram @cadadia_lletres

Una resposta a “Balanç Lector del 2021”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *