Tic-tac. Les agulles del rellotge marquen mitjanit: és Sant Jordi, 23 d’abril de 2020. Però serà una diada diferent de totes les dels altres anys. Serà el matí i no hi haurà parades al carrer venent llibres i roses, atapeïdes de gent. Malgrat això, el celebrarem d’una altra forma. Tanmateix, aquest article és molt diferent dels anteriors. Inauguro la secció d’Opinió amb aquest article sobre el Sant Jordi d’aquest any, que ha estat molt diferent a causa de la pandèmia mundial que estem vivint.

sant jordi Un Sant Jordi 2020 molt diferent

Quan m’he llevat m’he posat un vestit de flors. Encara que no puguem sortir al carrer pel coronavirus, volia mudar-me; és el dia cultural del nostre país. Mantenint-me ferma en la decisió de buscar formes alternatives del Sant Jordi a casa, he fet una manualitat, punts de llibres. He passat el dia escrivint, llegint i mirant els especials televisius de Sant Jordi.

Tanmateix, el confinament ens brinda molt temps per a pensar.  Avui la solidaritat entre la gent s’ha fet palesa: des d’enviar roses virtuals i felicitacions particulars, a tot el material artístic compartit de les xarxes (il·lustracions, lectures als balcons, recomanacions literàries, cançons, directes amb autores i autors…).

M’encanta la diada de Sant Jordi i sortir a passejar pels carrers: en tinc moltes ganes. Però m’he adonat que l’essència de la diada és compartir cultura i estimar-nos molt. I això ho podem fer des de casa. Avui el millor regal que ens hem pogut fer és un missatge pel mòbil de ”Bona diada”. Ens hem emocionat molt veient com portaven roses als hospitals.

Cuidem-nos!
Instagram @cadadia_lletres

Una resposta a “Un Sant Jordi 2020 molt diferent”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *