Benvingudes i benvinguts a aquest espai literari. Cada dia lletres vol ser casa, una comunitat de lectors que els interessi el món cultural. Vol ser també un espai de diàleg, d’intercanvi d’opinions i recomanacions. Cada dia lletres neix d’una vocació per la lectura i la sensibilitat artística i intenta transmetre-les per engrescar a totes les altres persones a gaudir i a pensar críticament mitjançant les diferents manifestacions d’art. Venim a passar-nos-ho bé. I a compartir lletres. Cada dia lletres arreu. 

Ens coneixem una mica?

Jo soc la Vinyet Castells i tinc vint-i-un anys. Des de sempre que m’ha agradat molt llegir, sobretot narrativa de ficció. Ho afirmo: la lectura m’entendreix, em sobta, em fereix; em fa descobrir formes de mi que desconeixia. A l’escola, a les hores de biblioteca m’ho passava pipa, amb llibres infantils com de la Tea i en Geronimo Stilton. Vaig anar creixent, i llibres juvenils com Ales d’Aprilynne Pike i Delirium de Lauren Oliver em van atrapar. Un pas més endavant vaig descobrir el món dels clàssics, amb novel·les com Mirall trencat de Mercè Rodoreda o Nada de Carmen Laforet. Aquí és on vaig començar a comprendre la grandesa de la literatura, de tots els recursos i els diàlegs entre llibres.

fotoblog Sobre mi

Formació acadèmica

Amb aquesta passió per la lectura vaig decidir estudiar el batxillerat humanístic, el qual vaig gaudir moltíssim. A batxillerat vaig fer el Treball de Recerca sobre Anna Karènina, Madame Bovary i La Regenta i amb això vaig descobrir un món que m’encanta: la novel·la decimonònica. És per això que he assistit a un curs sobre Llegir Dostoievski avui a la Llibreria La Central. M’agrada molt la literatura russa i les novel·les dels segles XIX i XX.

Vaig decidir que els meus estudis s’especialitzarien en Literatura perquè era el que més m’agradava i creia que podia profunditzar-ne més; l’estètica de la Literatura és densa però molt interessant. Així que actualment estic cursant el tercer any del grau d’Estudis Literaris a la Universitat de Barcelona.

Experiència laboral

Quant a temes laborals, he estat impartint classes durant tres anys a l’acadèmia Centre Atenea i a alumnes particulars. Ensenyava sobretot d’idiomes i d’humanitats en general a alumnes tant de primària, com d’ESO i batxillerat. M’agrada molt ensenyar des de petita i m’agradaria poder-me dedicar a l’ensenyament al futur.

A banda, he treballat de llibretera per Sant Jordi 2021 a la parada de la Llibreria Nollegiu del Clot (Barcelona)  a Arcàdia Llibres (Barcelona) el Sant Jordi del 2022. La veritat és que m’agrada l’experiència directa al món del llibre i n’aprenc molt. Actualment estic fent de becària a la biblioteca central de la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona (CRAI Lletres), on també estic entre molts llibres.

Sant Jordi 1 Sobre mi
Venent llibres per Sant Jordi 2021.

Sobre el blog

Vaig pensar que crear un blog seria una bona idea per poder endinsar-me en el món literari d’una altra manera. I així ho vaig fer el març de 2020, en plena pandèmia. La idea d’aquest blog és fer-vos arribar recomanacions de llibres variats i tenir articles dedicats a llibres perquè no caiguin en l’oblit. També vull que sigui un espai de contacte, d’intercanvi de gustos i opinions: nodrir-nos uns dels altres. En definitiva, vull que aquest sigui un espai de comunicació obert i ampli. Publico sobretot ressenyes de novel·les, però també parlo de poesia i de cinema.

cadadialletres logo Sobre mi

Si teniu alguna consulta o voleu proposar alguna col·laboració, podeu contactar amb mi aquí. També em podeu proposar una lectura a la bústia de recomanacions. I si no us voleu perdre cap novetat de publicació al blog, us  podeu subscriure a la newsletter de Cada dia lletres perquè us arribin totes les noves actualitzacions.

Espero que gaudiu,

Vinyet