Benvingudes i benvinguts a aquest espai literari. Cada dia lletres vol ser casa, una comunitat de lectors que els interessi el món cultural. Vol ser també un espai de diàleg, d’intercanvi d’opinions i recomanacions. Cada dia lletres neix d’una vocació per la lectura i la sensibilitat artística i intenta transmetre-les per engrescar a totes les altres persones a gaudir i a pensar críticament mitjançant les diferents manifestacions d’art. Venim a passar-nos-ho bé. I a compartir lletres. Cada dia lletres arreu. 

Ens coneixem una mica?

Jo soc la Vinyet Castells i des de sempre que m’ha agradat molt llegir, sobretot narrativa de ficció. Ho afirmo: la lectura m’entendreix, em sobta, em fereix; em fa descobrir formes de mi que desconeixia. A l’escola, a les hores de biblioteca m’ho passava pipa, amb llibres infantils com de la Tea i en Geronimo Stilton. Vaig anar creixent, i llibres juvenils com Ales d’Aprilynne Pike i Delirium de Lauren Oliver em van atrapar. Un pas més endavant vaig descobrir el món dels clàssics, amb novel·les com Mirall trencat de Mercè Rodoreda o Nada de Carmen Laforet. Aquí és on vaig començar a comprendre la grandesa de la literatura, de tots els recursos i els diàlegs entre llibres.

fotoblog Sobre mi

Formació acadèmica

Amb aquesta passió per la lectura vaig decidir estudiar el batxillerat humanístic, el qual vaig gaudir moltíssim. A batxillerat vaig fer el Treball de Recerca sobre Anna Karènina, Madame Bovary i La Regenta i amb això vaig descobrir un món que m’encanta: la novel·la decimonònica. És per això que he assistit a un curs sobre Llegir Dostoievski avui a la Llibreria La Central. M’agrada molt la literatura russa i les novel·les dels segles XIX i XX.

Vaig decidir que els meus estudis s’especialitzarien en Literatura perquè era el que més m’agradava i creia que podia profunditzar-ne més; l’estètica de la Literatura és densa però molt interessant. Així que actualment estic cursant l’últim any del grau d’Estudis Literaris a la Universitat de Barcelona.

Experiència laboral

Quant a temes laborals, he estat impartint classes durant tres anys a l’acadèmia Centre Atenea i a alumnes particulars. Ensenyava sobretot d’idiomes i d’humanitats en general a alumnes tant de primària, com d’ESO i batxillerat. M’agrada molt ensenyar des de petita i m’agradaria poder-me dedicar a l’ensenyament al futur.

A banda, he treballat de llibretera per Sant Jordi 2021 a la parada de la Llibreria Nollegiu del Clot (Barcelona) i a Arcàdia Llibres (Barcelona) el Sant Jordi del 2022: aquí podeu veure’n un vídeo-reportatge. La veritat és que m’agrada l’experiència directa al món del llibre i n’aprenc molt.

Sant Jordi 1 Sobre mi
Venent llibres per Sant Jordi 2021.

També he fet de becària a la biblioteca central de la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona (CRAI Lletres), on també he viscut entre molts llibres durant el tercer any de la carrera.

Sobre el blog

Vaig pensar que crear un blog seria una bona idea per poder endinsar-me en el món literari d’una altra manera. I així ho vaig fer el març de 2020, en plena pandèmia. La idea d’aquest blog és fer-vos arribar recomanacions de llibres variats i tenir articles dedicats a llibres perquè no caiguin en l’oblit. També vull que sigui un espai de contacte, d’intercanvi de gustos i opinions: nodrir-nos uns dels altres. En definitiva, vull que aquest sigui un espai de comunicació obert i ampli. Publico sobretot ressenyes de novel·les, però també parlo de poesia i de cinema.

cadadialletres logo Sobre mi

Si teniu alguna consulta o voleu proposar alguna col·laboració, podeu contactar amb mi aquí. També em podeu proposar una lectura a la bústia de recomanacions. I si no us voleu perdre cap novetat de publicació al blog, us  podeu subscriure a la newsletter de Cada dia lletres perquè us arribin totes les noves actualitzacions.

Espero que gaudiu,

Vinyet